Het leven van Pi

Yann Martel

Mijn mening

Soms weet ik niet welk boek ik moet lezen. Om zomaar een boekenwinkel binnen te lopen en iets uit het schap te trekken is niets voor mij. Ik besloot om op internet een lijst te raadplegen: ‘de 100 beste boeken die je gelezen moet hebben’.  Het leven van Pi stond in de top tien. Op internet vond ik ook goede recensies. Het verhaal van een jongen in een bootje met een tijger was eigenlijk best vreemd, maar ik was wel nieuwsgierig hoe dit verhaal zou lopen. Oke, Het leven van Pi is het geworden.

Laat ik eerst zeggen dat ik de film die van dit boek is gemaakt niet had gezien voordat ik dit boek heb gelezen. Nog steeds niet trouwens. Ik wil de magie die het lezen van dit boek bij me heeft achterlaten namelijk niet verpesten. Het besef dat dit een geweldig boek is, duurde echter wel even….

Het boek is opgedeeld in drie stukken. Ik had erge moeite om me door het eerste stuk heen te worstelen. Ik weet niet of dit komt omdat ik het boek in het Engels heb gelezen, of dat het ergens anders aan lag. Ik heb er wel aan gedacht om het boek weg te leggen en maar te vergeten. Toen dacht ik er weer aan dat zoveel mensen over de hele wereld dit boek fantastisch vinden. Ik wilde dan wel weten waarom, dus ik heb doorgezet.

Wat ben ik blij dat ik dat heb gedaan! Vanaf deel 2 werd het fantastisch! Ik kon het boek echt niet meer wegleggen en heb het in een sneltreinvaart uitgelezen. Aan het einde was ik er ook een beetje beduusd van. Jammer dat het verhaal uit was, maar ook jammer dat ik er zo veel moeite mee had in het begin. Dit is een boek die ik voor de tweede keer moet gaan lezen en wat ik ook zeker zal gaan doen. AANRADER!

Samenvatting

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel (Pi), een zestienjarige Indiase jongen wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten, wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been en een tijger van 200 kilo.

227 dagen dobbert de sloep over de Grote Oceaan _ het decor voor een buitengewoon fantasierijke roman. ‘Dit verhaal doet je in God geloven,’ aldus een personage. Dat gaat misschien wat ver, maar wie Het leven van Pi leest, moet wel geloven in de onverwoestbare kracht van verhalen.

Productinformatie

Waar te koop?

Auteur Yann Martel
Taal Nederlands
Uitgever Prometheus
ISBN 9789044630763
Leeftijd Volwassenen
Verschenen november 2015