Pogingen iets van het leven te maken

Het geheime dagboek van Hendrik Groen, 83 ¼ jaar.


Mijn mening

Wat een geweldig boek! Ik ben niet zo’n fanatieke boekenlezer, maar dit boek kostte me geen enkele moeite om uit te lezen.  Ik heb het boek meegenomen op vakantie en binnen een week was het gedaan. 

Persoonlijk houd ik ook wel van boeken die over ‘echte’ mensen gaan en waar ‘echte’ dingen gebeuren. Ik zie mezelf ook al helemaal in die eetzaal zitten tussen de zeurders, klagers en roddeltantes. Heerlijk! Dan vraag je je toch af waarom men wil dat de ouderen tegenwoordig zo lang mogelijk thuis moeten wonen. Dat werkt de eenzaamheid toch in de hand? Ik zeg, met z’n allen de verzorgingstehuizen in en clubjes oprichten zoals Meneer Groen en zijn kompanen!

Helaas heb ik  de dramaserie over dit boek op TV gemist. Maar, deel 2 van dit geheime dagboek is ook te verkrijgen! Ik ga ook dit boek kopen en heb er hoge verwachtingen van. Zodra ik het boek ‘Zolang er leven is, het nieuwe geheime dagboek van Hendrik Groen, 85 jaar’ heb gekocht en gelezen, laat ik het weten!

Samenvatting

Hendrik Groen mag dan oud zijn, hij is nog lang niet dood en niet van plan zich eronder te laten krijgen. Toegegeven: zijn dagelijkse wandelingen worden steeds korter omdat de benen niet meer willen en hij moet regelmatig naar de huisarts. Technisch gesproken is hij bejaard. Maar waarom zou het leven dan alleen nog maar moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde? In korte, ogenschijnlijk luchtige, maar vooral openhartige dagboekfragmenten laat Hendrik Groen je een jaar lang meeleven met alle ups en downs van het leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Op de laatste dag van het jaar zal het nog moeilijk zijn om afscheid nemen van dit charmante personage…

Productinformatie

Waar te koop?

Auteur Hendrik Groen
Taal Nederlands
Uitgever Meulenhof
ISBN 9789029089975
Leeftijd Volwassenen
Verschenen juni 2014